20240608_152758
Nina Razboršek 10. julija, 2024

Slavnostna akademija in podelitev priznanj

V soboto, 8. junija, se je v Šilihovi dvorani osnovne šole odvijala slovesna akademija, ki je obeležila praznovanje KS Laporje. Dogodek je vključeval podelitev priznanj in nagovor podpredsednika KS Laporje ter občinskega svetnika Zorana Košiča, ki je izpostavil dosežke in izzive lokalne skupnosti.

Priznanja krajevne skupnosti sta letos prejeli Tina Brglez, ki jo je predlagalo Športno društvo Križni vrh, in Vida Brglez, ki jo je predlagalo Društvo upokojencev Laporje. Tina Brglez je bila pohvaljena za svojo delovno vnemo, radovednost in vsestranskost, ki so bistveno prispevale k prepoznavnosti Športnega društva Križni vrh in širše skupnosti. Vida Brglez pa je kot poverjenica Društva upokojencev Laporje pridobila izjemno priljubljenost med člani društva zaradi svoje prijaznosti in podpore, ki prispeva k dobremu vzdušju in povezanosti članov.

Podelili so tudi pokale za športna tekmovanja, ki so se odvijala v sklopu praznovanja. Na memorialnem turnirju Marjana Štimca v kegljanju je prvo mesto osvojila ekipa Kočno ob Ložnici, drugo mesto ekipa Laporje 1, tretje mesto pa Križni Vrh 2. Najboljši posameznik turnirja je bil Anton Vajs. V kegljanju na vrvici je najboljši rezultat dosegel Jože Košič.

Na šahovskem turnirju je prvo mesto osvojil Tilen Križanec, drugo mesto Anton Rak, tretje mesto pa Anton Rozman.

Nogometni turnir, na katerem je sodelovalo šest ekip, je prinesel zmago ekipi Žabljek, drugo mesto je osvojil Dolgi Vrh, tretje mesto pa Levič. Najboljši strelec turnirja je bil Anej Skerbiš, najboljši vratar pa Boštjan Rajher.

Kulturni program so popestrili nastopi otroške folklorne skupine, Mešanega pevskega zbora KUD Bojan Sinič in recitacija Tamare Bogme. (Zapisala: Nina Razboršek; Foto: Zoran Košič in Anže Jerebinšek)

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja