DSC_0012
Nina Razboršek 19. junija, 2024

Župnik Martin Golob obiskal Laporje

Kulturno umetniško društvo Bojan Sinič je v okviru praznovanja krajevne skupnosti Laporje organiziralo kulturni večer z župnikom Martinom Golobom. Dogodek, ki ga je v preteklosti vedno pripravljal pokojni Bojan Sinič, je letos potekal v cerkvi sv. Filipa in Jakoba, kjer se je zbralo veliko obiskovalcev kljub deževnemu vremenu.

Martin Golob, znan po svojih hudomušnih in iskrenih izjavah, je z Anjo Lah delil zgodbe iz svojega otroštva, družine, vere ter o izzivih današnje družbe. Razpravljala sta tudi o njegovih dveh knjigah, ki jih je obiskovalcem ponudil na koncu večera. Njegov ključni nasvet je bil: “Iščimo Boga v bližnjem, vsak izmed nas ima božjo podobo.”

Golob, ki je župnik v Grosuplju, aktivno deluje z mladimi in starejšimi ter vsako leto organizira oratorije, poroči več kot 40 parov in krsti 250 otrok. Prepričan je, da sodobni svet potrebuje duhovnost in išče Boga.

Večer so popestrili člani mešanega pevskega zbora KUD Bojan Sinič, ki so zapeli tri pesmi. Kljub dolžini programa je občinstvo želelo še več. Ob zaključku so članice Aktiva kmečkih žena pripravile pogostitev, kjer so se obiskovalci še dolgo zadržali v prijetnem vzdušju. (po zapisu Jelke Sinič, foto: Marjan Mally)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja