1 (2)
Nina Razboršek 20. marca, 2024

12. zbor članov laporskega turističnega društva

Napredek je v društvenem povezovanju

Turistično društvo Laporje se ponaša z društveno aktivnostjo, njihova odlika pa je pomladek. Zbora, ki je bil 15. marca 2024 v prostorih PGD Laporje, se je udeležilo kar 40 članov, kar je več kot polovica. Le redka društva se lahko pohvalijo s takšno udeležbo.

Po uvodnem kulturnem programu se je predstavil pomladek društva, ki je prispeval svojo raziskovalno nalogo. Mladi so presenetili s svojimi kulinaričnimi izdelki, ki so jih razdelili med občinstvo. Predsednica društva, Veronika Krajnc je predstavila aktivnosti društva v minulem letu, kjer gre posebej izpostaviti delo s pomladkom, sodelovanje na prireditvi Podobe bistriških domačij, Vasi se predstavijo, ekskurzija in še mnoge tradicionalne dejavnosti.

Na zboru so izvedli nadomestne volitve, kjer so izvolili v UO Vesno Sagadin, ki je nadomestila Uroša Kavklerja, kateri je odstopil na lastno željo.

Po predstavitvi programa  in poziv predsednice društva za večjo meddruštveno povezanost kraja, so pozdravili delovanje društva Leopold Turk, predstavnik občinske zveze TD Slovenska Bistrica, Štefan Otorepec, predsednik KS Laporje, Natalija Koprivnik, ravnateljica OŠ Laporje in še nekateri člani društev, med katerimi je največ pozornosti vzbudil predstavnik PGD Laporje z izjavo, da njihovo društvo daje brezplačno na   razpolago dvorano. Srečanje so zaključili ob tradicionalni pogostitvi in prijetnem druženju. (Marjan Mally)

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja