20240608_164738
Nina Razboršek 10. julija, 2024

Vasi se predstavijo

V šolskem parku Laporje je Turistično društvo Laporje v soboto, 8.junija pripravilo čudovito turistično-kulinarično prireditev “Vasi se predstavijo”. Dogodek je privabil številne obiskovalce, ki so uživali v raznoliki ponudbi na stojnicah, kjer so se predstavljale vasi z etnografsko, kulturno in kulinarično vsebino. Med razstavljavci se je izkazala tudi Lovska družina Laporje, najmlajši pa so se razveselili ogleda malih živali v »Mini ZOO Razgor«.

Obiskovalce je še posebej navdušil lovski golaž, poleg njega pa so lahko poskusili številne druge dobrote, ki so jih ponujali na stojnicah. Raznolikost okusov in pristnost jedi sta zagotovo pripomogli k prijetnemu vzdušju in pozitivnim odzivom vseh prisotnih.

Poseben del prireditve je bil posvečen natečaju za najboljšo žgano pijačo »Pridi na štamprli«. Na stojnici v okviru prireditve so obiskovalci lahko degustirali različne žgane pijače in glasovali za tiste, ki so jih najbolj navdušile. Zeliščni liker Mateja Klančnika je osvojil naziv najboljšega, med sadnimi likerji pa je bila najboljša stvaritev Mire Košič. Prav tako je obiskovalce prepričal Boštjan Erker s svojim žganjem iz akacije.

Prireditev “Vasi se predstavijo” je bila tako pravi uspeh, saj je združila lokalno skupnost in obiskovalcem ponudila pristen vpogled v kulturno in kulinarično bogastvo okoliških vasi. (Zapisala: Nina Razboršek, Foto: Marjan Mally in Nina Razboršek) 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja